NÁVRAT NA VSTUP DO NOVOMĚSTSKÉHO KURÝRA.
Vloženo 9. 11. 2016.
WORKOUTOVÉ HŘIŠTĚ V JIRÁSKOVÝCH SADECH.

Především musím smeknout před rychlostí města Nové Město nad Metují. Než jsem já udělal tuto stránku, poslala mi paní Kupková tiskovou zprávu města NMNM z této události. Budu muset zmobilizovat síly.
Takže: klobouk dolů.
Zde je text oficielní tiskové zprávy města:

Ve středu 9. listopadu 2016 dostali novoměstští sportovci předčasný vánoční dárek. V Jiráskových sadech vedle budovy sokolovny bylo otevřeno nové workoutové hřiště.
"S myšlenkou na vybudování workoutového sportoviště přišel novoměstský zastupitel Jiří Sláma na jaře roku 2015. Jako ideální se jevilo místo v Jiráskových sadech, kde po schválení Radou města a nutných povoleních začal vznikat novoměstský workout," uvedl místostarosta Michal Beseda. Workoutové hřiště bylo vybudováno především díky iniciativě několika dobrovolníků, kteří ve svém volném čase svářeli železné konstrukce sportovního vybavení. Za pomoci městských Technických služeb pak bylo prováděno usazování do země a betonovací práce.

"Celkem jsme použili 88 metrů trubek různých průměrů, 68 metrů jeklu a použili jsme také 380 šroubů a matek. Pokud bych spočítal čas strávený svařováním a sestavováním konstrukcí, jedná se zhruba o 300 hodin, které jsme hřišti věnovali," uvedl iniciátor projektu Jiří Sláma a dodává: "Myšlenka celého hřiště byla, aby novoměšťáci měli prostor, kam si mohou kdykoliv jít zacvičit. Ze zkušenosti vím, že hodně lidí nerado cvičí na místě, které je hodně viditelné. Tato lokalita je dle mého názoru klidová a přitom perfektně dostupná. Dá se říci, že komu se nechce do klasického fitness centra, tak může zajít sem."

Jiráskovy sady jsou park, který je při cestě do Pekelského údolí. Je to tedy ideální místo k protažení po vycházce, běhu nebo jízdě na kole. Pořizovací cena obdobného workoutového hřiště by se při zadání specializované firmě pohybovala na minimální částce 450 tis. Kč. Díky zapojení dobrovolníků a přispěním městských Technických služeb činí cena novoměstského workoutu přijatelných 80 tis. Kč.
Tolik tisková zpráva města.


No a následuje několik mých fotografií z této akce:


Klosova vyhlídka v Jiráskových sadech.



A nedaleko nové workoutové hřiště:

Sportoviště několika slovy uvedl starosta Nového Města nad Metují Petr Hable, potom autoři předvedli názorně použití.
















































Jindřich Buchal.